5 tips voor het kopen van een schapenvachtkleed 

5 tips voor het kopen van een schapenvachtkleed 

Het kopen van een tote bag of kleed van schapenvacht kan een ontmoedigende taak zijn, omdat het niet een onderwerp is waar de meeste mensen veel van weten. Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op elk huis, maar het is belangrijk om schapenvacht van goede kwaliteit te vinden. Hier zijn daarom een paar tips die kopers moeten overwegen voordat ze een aankoop doen. Aan de hand van deze adviezen kun je toch de juiste keuze maken bij het kopen van je nieuwe schapenvachtkleed voor in huis. 

Chroomlooien

Het looien is een noodzakelijke stap om ontleding te voorkomen. Er zijn verschillende technieken, maar chroomlooiing wordt beschouwd als het meest effectieve en efficiënte proces. Zo behandelde vachten zijn in feite bestand tegen krimpen in heet water. Daardoor zou een schapenvacht die behandeld is met deze techniek mogelijk ook gebruikt kunnen worden bij de productie van een tas

Maat

De meest voorkomende schapenvacht is gemaakt van een enkele vacht. Als je een groter gebied moet bestrijken, hebben veel dealers tapijten in configuraties met 2, 4, 8 en zelfs 10 vachten. En als er een nog groter vloerkleed nodig is, kan een op maat gemaakte vloerkleedmaker zoveel vachten combineren als nodig is. Op maat gemaakte vloerkleden kunnen worden gemaakt met rechte of natuurlijk gebogen contouren en in een grote verscheidenheid aan kleuren. Deze gepersonaliseerde vloerkleden kosten misschien iets meer, maar kunnen een persoonlijk tintje geven. Ook bij een fanny pack van schapenvacht kun je de tas mogelijk personaliseren en op maat maken! 

Kleur

De manier waarop de wol wordt geverfd of behandeld, is belangrijk voor de algehele kwaliteit van het product. Bleken verzwakt het leer en de wol van schapenvacht en wordt niet aanbevolen. Dit betekent dat natuurlijke schapenvacht er meer ivoor of beige uit gaat zien dan wit. Het is ook moeilijk om voor exacte kleuren te gaan als je te maken hebt met natuurlijke vloerkleden en proberen om wit te matchen is bijna onmogelijk. Een gemakkelijke manier om dit te omzeilen is door de kleuren die je al in de kamer hebt, te contrasteren met de schapenvacht. Zo hoef je geen kleuren te matchen. 

Ras

Niet elk schapenras is ideaal voor gebruik in huis. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken die het geschikt maken voor verschillende doeleinden. Bij het inrichten van een huis is het Merino-ras de beste keuze. De dikte van het haar is belangrijk en het Merino-ras heeft de dunste, zachtste wol van alle rassen. Het houdt ook de warmte beter vast dan andere wol, waardoor het goed is voor bedspreien. 

Stijl

Schapenvacht is een geweldige manier om je woonkamer te accentueren en is heel comfortabel om op te liggen. Je kunt ze gebruiken als sierkussen, sprei of vloerkleed en ze vormen ook een geweldige bankovertrek. Als je een kamer hebt met overwegend donkere kleuren, kun je een ivoorkleurig vloerkleed van natuurlijke schapenvacht krijgen dat de sfeer van de kamer echt zou aanvullen. Het houdt je warm maar zal je niet oververhitten en het is zelfs hypoallergeen.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button