Duurzame schapenvachten

Schapenvachten van Cathy van schapenvacht24.nl zijn duurzaam. Wij leggen u uit waarom onze schapenvachten duurzaam zijn.

Slager die alles gebruikt van een schaap

Cathy staat op de markt met vlees en vleeswaren. Wij slachten zelf en de mooiste huiden worden aan de kant gelegd. Het jonge malse vlees wordt aan de kraam verkocht op de markt. Schapenvachten worden aan de kant gelegd en gaan het zout in zodat alle bacteriën dood gaan.

Schapenvachten in het zout
Schapenvachten in het zout

Slager op de markt met duurzame schapenvachten

U ziet hier de verkoopwagen van Cathy met duurzaam vlees en duurzame schapenvachten. Ook thuis in de schapenschuur kan u de schapenvachten komen uitzoeken. Zelfs de hartjes van de schapen worden verkocht aan klanten die een hond of poes hebben. Met name poezen zijn gek op schapenhartjes.

Waar staan de schapen ?

Schapen staan in Lith aan de Maas en en Veenendaal
Schapen staan in Lith aan de Maas en en Veenendaal

Onze schapenvachten staan in Lith aan de Maas en in Veenendaal. Foto van ome Jan die de schapen verplaatst naar een andere weide. Schapen en runderen staan langere tijd te grazen en hebben een goed groen leven. Op het moment dat ze een top kwaliteit hebben worden de schapen geslacht en de vachten bewerkt door de familie.

Kostprijs en verkoopprijs van duurzame schapenvachten

Om de kostprijs van schapenvachten te bepalen beginnen we bij de slachtprijs van de duurzame schapen. Jonge schapen wegen ongeveer 40 kilo en kosten ongeveer € 125,- per stuk. Dat betekent dus dat de kiloprijs € 3,12 bedraagt. Gemiddeld gewicht van een duurzaam schapenvacht is 1,5 kilogram.

Kostprijs schapenvacht inkoop

Een duurzaam schapenvacht kost inkoop dus € 3,12 x 1,5 kilogram = € 4,68 excl. btw. Vervolgens moeten schapenvachten :

  1. gezouten worden i.v.m. bacterien
  2. Schoongemaakt worden met shampo
  3. Gelooid worden

Aantal minuten van slachten tot dat het schapenvacht gelooid is bedraagt 55 minuten. Arbeidsloon per uur € 39,-. Dat betekent dat de kostprijs van een duurzaam schapenvacht € 35,75 bedraagt. Inkoopsprijs schapenvacht dus gemiddeld € 35,75.

Verkoopprijs duurzame schapenvachten

Schapenvacht24 heeft diverse prijzen omdat er ook extra grote schapenvachten zijn. Nemen we het gemiddelde schapenvacht dan is de verkoopprijs € 75,-. Over de verkoopprijs betalen wij 21% BTW

Netto winst schapenvacht

Netto winst per duurzaam schapenvacht

De winst op een duurzaam schapenvacht is bedraagt dus € 75,- minus 21% = € 61,98. Inkoopprijs van € 35,75 hier vanaf dan bedraagt de netto winst per schapenvacht € 26,23.

Transparantie vinden wij belangrijk om te vermelden. Duurzaam schapenvacht kopen? Kom kijken bij Cathy van schapenvacht24.nl en maak eerst een afspraak.

Wat is het verschil tussen een gewoon schapenvacht en een duurzaam schapenvacht en zit hier prijsverschil in?

Duurzaam betekent in dit verband dat alles van een schaap gebruikt wordt. Cathy staat op de markt en verkoopt vlees en schapenvachten. Ook de hartjes worden verkocht voor de dieren. De vachten die laten wij netjes looien. Op het moment dat er niets van een schaap gaat verloren kan je spreken over duurzaam vlees of duurzame schapenvachten. Duurzame schapenvachten zijn niet duurder dan gewone schapenvachten. Het werk wat je er aan hebt blijft hetzelfde. Omdat wij een klein gedeelte kunnen doorberekenen aan het vlees dat wij verkopen zijn de duurzame schapenvachten via Cathy van schapenvacht24.nl redelijk goedkoop.

Hoeveel bedraagt de winst op een duurzaam schapenvacht?

Gaan we uit van een slachtprijs van € 3,12 vermeerderd met arbeidsloon en de btw afdracht over de verkoopprijs bedraagt de nettowinst van een schapenvacht gemiddeld € 26,23 per vacht. Lees hier alle tussenstappen.

Call Now Button