Hoe koeienhuid onderhouden?

Onderhoud van koeienhuiden
Onderhoud van koeienhuiden

Koeienhuiden kopen en weten hoe je deze moet onderhouden? Onderstaande veel gestelde vragen gaan wij behandelen zodat u maximaal plezier heeft aan uw koeienvacht.

 • Hoe een koeienhuid behandelen als u vloerverwarming heeft?
 • Hoe blijven koeienhuiden mooi, hoe ziet regulier onderhoud er uit?
 • Ik heb een vlek op mijn koeienvel, wat nu?
 • Koeienhuid is gekreukeld, hoe los ik dat op?

Antwoorden op onderhoud van koeienhuid

 1. Koeienhuiden zijn duurzame vachten en vergen weinig onderhoud. Heeft u in de winter regelmatig de vloerverwarming aan? Bespuit met een plantenspuit 1 keer per maand de bovenzijde van de koeienvacht met iets water. Let op, niet te veel.
 2. Koeienhuiden mag u met een stofzuiger behandelen. Neem de laagste stand en zorg er voor dat u altijd met de haren mee de beweging maakt. Koeienhuid zal gelijk weer glimmen. Ook het uitkloppen van de dierenvellen is geen probleem. Je hoeft je zelf niet zo druk te maken hoor, 2 keer per jaar zuigen lijkt ons redelijk. Ligt de koeienhuid op een plaats waar veel over gelopen wordt? Draai 3 keer per jaar het vacht. Hierdoor krijg je een gelijkmatige slijtage waardoor je de gebruikers intensiteit niet opvalt.
 3. Heb je opvallend in de huiskamer, kantoor of op een drukke plaats een schapenhuid liggen dan zal je iets meer onderhoud moeten plegen. Last van een vlek? Het gebruik van groene zeep bevelen wij u aan. Gebruik niets anders en doe een koeienvacht nooit in een wasmachine of een droger.
 4. U zal meemaken dat het gebeurd dat er een vouw in het vacht komt. Je gaat met een plantenspuit het gevouwen gedeelte bespuiten. Vervolgens pak je een vochtige theedoek en een strijkijzer. Strijk lichtjes over de koeienhuid, dat is de enigste behandeling die vouwen er uit haalt. Ga nooit zware spullen op het dierentapijt leggen. Denk aan de veiligheid van iedereen. Niemand zal snel in de gaten hebben dat er zaken op het vacht liggen. Een val tegen een tafel of stoel dien je te vermijden.

Koeienhuiden vergen normaal onderhoud

Koeienhuiden onderhouden
Koeienhuiden onderhouden

Laat je niet gek maken, een koeienhuid is om er genot en plezier van te hebben. Onze dierenvellen laten zich makkelijk behandelen. Bij normaal gebruik is het voldoende dat u 2 keer per jaar:

 • dierenhuid draait
 • stofzuigt
 • indien vloerverwarming of dierenvel voor de haard? Besprenkel iets vocht met plantenspuit

Overige onderhoudsvragen?

Koeienhuid kopen bij Cathy en meer advies of onderhoudsvragen? Bel Cathy van schapenvacht24.nl. Wij verkopen alles van het rund, schaap en kalf. Wij hebben een duurzaam bedrijf omdat wij alles van het schaap en de koe verkopen.

Hoe moet ik een koeienhuid bij normaal gebruik onderhouden en zijn er specifieke aandachtspunten?

Twee keer per jaar de koeienhuid iets draaien zodat de slijtage gelijkmatig is. Verder moet u er aan denken dat als u vloerverwarming heeft dat u de dierenvellen wekelijks met een plantenspuit iets nat spuit. Niet overdrijven.

Waar komen jullie koeienhuiden vandaan en wat kosten deze koeienvachten per stuk?

Omdat wij zelf slachten omdat wij slager op de markt zijn lopen alle beesten in de wei. Alles staat in Lith aan de Maas alwaar de familie zorgt voor schitterende dierenvellen. Een koeienvel kost ongeveer € 160,- per stuk.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button