Kenmerken van schapenvacht

Wat zijn de kenmerken van een schapenvacht?

De eigenschappen van schapenhuiden zijn:

 • Zelfregulerend
 • Decoratief
 • Warm, dik en zacht
 • Straalt rust en schoonheid uit.
 • Isolerend
 • Energiebesparend
 • Onmisbaar tegen drukplekken

Waar je schapenvachten voor kan gebruiken lijkt mij nu duidelijk.

Schapenhuiden zelfregulerend

Kenmerken van schapenvacht
Kenmerken van schapenvacht

Een schapenvacht heeft 1 geweldig kenmerk. Het is zelfregulerend, wat wil zeggen dat het in de winter verwarmt en in de zomer verkoeling brengt.

Zachtheid van schapenhuiden zijn belangrijke eigenschappen

Jonge schapen en lammeren hebben zachte schapenhuiden. Een klant die hier op de schapenzolder onze eigen vachten komt uitzoeken kwalificeert een schapenvacht in deze volgorde op de volgende onderdelen.

 1. Zachtheid van de vacht
 2. Warmte van de vacht
 3. Dikte van een vacht
 4. De kleur van een schapenvacht

Klanten komen in eerste instantie voor een bepaalde kleur die ze in gedachte hebben. Komen ze hier in de schapenschuur in Elst (U) dan gaan die wensen over boord. Het grote aantal schitterende vachten brengt vertwijfeling in de keuze. Er wordt dan een schifting gemaakt naar zachtheid. Omdat alle vachten zacht zijn worden er meestal 2 tot 5 vachten aangekocht. De keuze is lastig. Kenmerken van schapenvachten zijn altijd ook de wensen van de consumenten.

Isolerend en energiebesparend belangrijk kenmerk schapenvel

Sinds de oplopende energieprijzen hebben veel mensen schapenvachten gekocht omdat ze warmte vasthouden. De thermostaat op 16 graden waardoor de stookkosten laag blijven. Schapenvellen houden de warmte vast en zijn ook nog een decoratief een plaatje om te zien.

Schapenvellen rustgevend en pijn verlagend

Wellicht is genezend niet het juiste woord. Bij drukplekken zoals doorliggen of last van de rug in een stoel zijn schapenvachten geweldig rustgevend en een verzachtend middel.

Schapenhuiden van eigen schapen

Zoekt u een schitterende schapenhuid met alle bovengenoemde kenmerken en eigenschappen? Cathy van schapenvacht24 slacht zelf omdat ze op de markt staat met vers lamsvlees, schapenvlees, rundvlees en kalfsvlees. Van de huiden maakt de familie een schitterend product. Maak altijd een afspraak om vachten te bezichtigen. Afspraak maken kan 7 dagen in de week.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button