Schapenvacht en doorliggen

Schapenvachten tegen doorliggen verlicht pijnlijke plekken. Doorlig plekken ontstaan als je gedurende een langere periode op dezelfde plek ligt. Vaak gebeurd dit bij ouderen die hulpbehoevend zijn. Een schapenvacht kan de pijn verlichten.

Schapenvacht en doorliggen
Schapenvacht en doorliggen

Schapenhuid geneest niet maar verzacht de pijn

Schapenhuiden genezen niet de pijnlijke plekken maar kan wel verzachtend werken. Het kan de druk verminderen. Hoe zachter het vacht des te minder last van pijnlijke plekken kan er zijn. Zachte dikke vachten die kunnen helpen tegen pijnlijke plekken zijn Texelaar, Moeflon en Toscaanse vachten. Een artikel over schapenvachten en doorliggen staat vermeld op website van de NTVG.

Decubitus of doorliggen verlichten met schapenhuid

Raadpleeg altijd een huisarts als u of uw naasten last hebben van doorligplekken. Door de druk worden bloedvaten afgeklemd, waardoor er onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen bij de huid en het weefsel onder de huid kunnen komen. Afvalstoffen kunnen niet goed afgevoerd worden en dan ontstaat er een beschadiging aan het weefsel.

Door proberen met een schapenvacht de druk te verlichten kunnen pijnplekken aanmerkelijk minder worden. Wilt u een schapenhuid kopen voor iemand met Decubitus raadpleeg dan altijd eerst de huisarts. U kan zich voorstellen dat als er wondjes zijn dat een schapenvel vies kan worden en dat er zodoende op den duur besmettingen kunnen ontstaan. Als er geen wondjes zijn is er minder kans op besmetting.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button