Logo Schapenvacht24

Schapenvacht en doorliggen

Schapenvachten verplicht pijnlijke plekken door doorliggen. Doorlig plekken ontstaan als je gedurende een langere periode op dezelfde plek ligt. Vaak gebeurd dit bij ouderen die hulpbehoevend zijn.

Schapenvacht en doorliggen
Schapenvacht en doorliggen

Schapenvachten genezen niet de pijnlijke plekken maar kan wel verzachtend werken. Het kan de druk verminderen. Hoe zachter het schapenvacht des te minder last van pijnlijke plekken kan er zijn.

Decubitus of doorliggen verlichten met schapenvacht

Raadpleeg altijd een huisarts als u of uw naasten last hebben van doorligplekken. Door de druk worden bloedvaten afgeklemd, waardoor er onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen bij de huid en het weefsel onder de huid kunnen komen. Afvalstoffen kunnen niet goed afgevoerd worden en dan ontstaat er een beschadiging aan het weefsel.

Door proberen met een schapenvacht de druk te verlichten kunnen pijnplekken aanmerkelijk minder worden. Wilt u een schapenvacht kopen voor iemand met Decubitus raadpleeg dan altijd eerst de huisarts. U kan zich voorstellen dat als er wondjes zijn dat een schapenvacht vies kan worden en dat er zodoende op den duur besmettingen kunnen ontstaan. Als er geen wondjes zijn is er minder kans op besmettingen.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button