Tips voor het wassen van schapenvachten

Schapenvacht wassen

Schapenvachten wassen is juist iets wat u altijd moet vermijden. Hoe kan u het beste uw schapenvachten onderhouden. Een schapenvacht laat zich makkelijk verzorgen.

Regelmatig luchten geen probleem

Schapenvachten kunnen makkelijk luchtjes aantrekken en stof. U kan een schapenvacht het beste verzorgen door deze af en toe buiten te laten luchten.

Vermijd water en zeep. Schapenvachten bevatten veel eiwitten en die hebben een hekel aan vocht. Er zijn bedrijven die beweren dat u met speciale sop schapenvachten kan reinigen.

Voorzichtig met wassen schapenvachten

Vuile schapenvachten nooit in de wasmachine stoppen, ook niet op 30 graden wol programma. Het kan gebeuren dat ze keihard uit de wasmachine komen. Let hier dus op bij het schoonmaken van schapenvachten.

Kammen van schapenvachten kan

Schapenvachten van Cathy mag u borstelen met een grover borstel. Omdat wij oerdegelijke dikke vachten hebben is het kammen van schapenvachten met een grove borstel geen probleem.

Schapenvacht met stofzuiger verzorgen

Heeft uw schapenvacht stof in de vacht dan kan u ook gebruik maken van een stofzuiger. De meeste stofzuigers hebben tegenwoordig hoge en lage standen. Gebruik de laagste stand om schapenvachten te ontdoen van stof. Daarna altijd borstelen met een grove kam of hondenborstel.

Ik heb een vlek in de vacht

Heeft u een vlek in een schapenvacht dan mag u proberen met de hand de vieze plekken op de schapenvacht te behandelen. Let op, alleen met louw water en vloeibare groene zeep van Driehoek. Wij garanderen u niet dat dit de ultieme oplossing is. Schapenvacht wassen in de machine is echt uit den boze. Vlekken in schapenvachten snel met louw water proberen te behandelen.

Wilt u een schapenvacht kopen bij Cathy de marktslager van schapenvacht24.nl? Online schapenvacht kopen kan zeker. Vraag via What’s app de foto’s op.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button