Texels Schapenvacht

Texelse schapenvachten zijn oersterke vachten die niet alleen voor de warmte en decoratie gebruikt worden. Vaak wordt een Texels vacht gebruikt voor:

  1. in de camper
  2. in de auto
  3. in de tent
  4. in de caravan
  5. Tuinmeubels bij veranda of overkapping
Texels schapenvacht voor tuinmeubels
Schapenvacht wit
Texels schapenvacht kopen

Texels vacht is slijtvast en degelijk. Het zit heerlijk comfortabel op de lange ritten voor de auto en de camper. Texelse schapenvellen zijn niet de enigste sterke vachten. Moeflon schapenvacht en IJslandse schapenvachten zijn ook oerdegelijk en lekker warm.

Welke kleuren vachten hebben Texelse schapen?

De meeste liefhebbers van schapenvachten denken dat een Texelaar uitsluitend een wit schapenvacht heeft. Ik ga u verklappen dat Texelaars ook schitterende Blauwe en zwarte vachten hebben. U kan dat lezen bij het stamboek van de Texelaars.

Is Texels schapenhuid duur in aanschaf?

Wij (Cathy van schapenvacht24 en familie) slachten zelf schapen en runderen. Wij staan op de markt als marktslager en verkopen vlees en vachten. Omdat de schapenvachten allemaal van eigen schapen komen zijn de schapenhuiden niet duur.

Texelse schapenvacht kopen

Prijzen vanaf € 60,- voor een Texels vacht tot € 85,-. Prijzen zijn afhankelijk van de lengte en de dikte. Zijn de vachten erg dik dan zijn ze iets duurder. Het looien van vachten duurt wat langer. Als u een schapenvacht koopt dan betaald u de arbeid. Een schapenvel op zich kost nog geen € 2,- per stuk.

Tussen wit en wit zit veel verschil

Let goed op. Welk schapenvel u ook wil kopen, er zit veel verschil tussen de ene witte schapenvel uit Texel en het andere witte vacht. Sterker nog, er is geen een vacht hetzelfde qua model en kleur. Quasi kan je Texelse schapenvacht wel uitzoeken maar vachten zijn een natuurproduct.

Wat zijn de kenmerken van een Texels schapenvacht en zijn deze duurder dan andere schapenvachten?

Kenmerk van een Texels schapenvacht is dat deze vacht oersterk is en veel wordt gebruikt in Campers, auto’s en voor tuinmeubels als hoes. Ze zitten verschrikkelijk lekker en zijn ergonomisch zeer verantwoord. Schapenvacht van een Texelaar heb je vanaf € 60,- tot € 85,-.

Kan je een Texelse schapenvacht ook online kopen?

Überhaupt welk schapenvacht je ook koopt, ga nooit online een schapenvacht kopen. Schapenvachten moet je zien en voelen hoe zacht ze zijn. Op een foto voel je en ruik je ze niet. Verder wijken de kleuren 50% af van de werkelijkheid. Dit geld zeker voor Texelse schapenvachten. In het licht zien ze er anders uit dan in het schemer. Dat is ook de charme van het Texels schapenvacht.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button