Wat kost een schapenvacht

Wat kost een schapenvacht
Wat kost een schapenvacht

Een schapenvacht kost ongeveer ā‚¬ 6,- per stuk vuil. Het vacht moet dan nog bewerkt worden tot een mooi product. Uitleg van alle kosten van een vacht.

Hoe bereken je de kostprijs van een vacht?

Omdat wij slager zijn en zelf slachten weten wij exact hoe je de kostprijs van schapenhuiden moet berekenen. Als een schaap 35 kilo weegt en ā‚¬ 225,- kost en het vacht weegt 800 gram dan kost een schapenvacht ā‚¬ 6,- per stuk vuil. We hebben het over een groot Texels schapenvel

Hoeveel arbeid zit er aan een vacht?

Als het schaap geslacht is dan moeten de schapenvellen ontvet en schoongemaakt worden. Vervolgens gaan de vachten in het zout.

Schapenvachten in het zout
Schapenvachten in het zout

Na het zouten van het vacht worden vachten schoongemaakt, in het zuur gezet en daarna geshampood. Al deze handelingen zorgen er voor dat bacteriƫn gedood worden en het vacht er geweldig uitziet. Bijna alle gemaakte kosten zijn arbeidskosten en afschrijving van machines.

Schapenvachten in het zout

Elk vacht heeft ongeveer 1.40 uur bezig tot het een volwaardig decoratief schapenvacht is. Kosten ā‚¬ 35,- per uur X 1.40 uur bedraagt ā‚¬ 49,-. Tel hier de kostprijs van ā‚¬ 6,- van het vuile vacht er bij en je komt op een kostprijs van ā‚¬ 55,- van een schapenvacht.

Let op, over de verkoop van vachten betaal je 21% BTW. Wij verkopen de grote schapenvachten voor ā‚¬ 95,-. Hier moet nog 21% BTW vanaf, derhalve wordt aan een schapenvacht ongeveer ā‚¬ 22,- verdiend.

Ik heb schapenvachten vanaf ā‚¬ 60,- per stuk.

Facebook
Twitter
Pinterest
Call Now Button